2013'te Evini Satıp Bitcoin Aldı, Şimdi Serveti 96 Milyar Dolar!

Dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance borsasının kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao (CZ), kripto para dünyasına adım attığında evini satmak zorun...

2013'te Evini Satıp Bitcoin Aldı, Şimdi Serveti 96 Milyar Dolar!

11 Ocak 2022 Salı 15:18

Dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance borsasının kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao (CZ), kripto para dünyasına adım attığında evini satmak zorunda kalmış. Zhao Dünya zenginler listesinde şuan 11. sırada!

Binance borsası CEO'su Changpeng Zhao’nun hikayesini meraklıları için paylaşan Bloomberg ajansının yapmış olduğu hesaplamalara göre Binance kurucusu Zhao’nun serveti şu anda 96 milyar dolara kadar ulaştı. Hatta bunun ile alakalı bir haber yapmıştık. Bu oran, onu dünyanın en zengin insanları arasındaki listede 11. Sıraya doğru götürüyor. Kripto paraları sayılırsa META'nın kurucusu olan Mark Zuckerberg ve Microsoft kurucusu Bill Gates ile eş değer olacak. Sadece 2020 senesi içerisinde Binance borsasının 20 milyar dolar kar elde ettiğini yazan Bloomberg, bu gerekçe doğrultusunda Binance CEO’sunun servetinin daha fazla olabileceğini öngörüyor.

Poker Masasında Başlayan Sohbet

Çocukluk çağlarından itibaren ailesinin teknoloji işlerine aracılık eden, Bloomberg LP finans işlerinde faaliyet gösteren Zhao’nun kripto para piyasalarındaki yolculuğu ilk olarak 2013 senesinde Şangay kentinde Bitcoin Çin kurucusu Bobby Lee ile yatırımcı Ron Cao ile oynamış olduğu poker oyunu esnasında başlamış. İkili, Zhao’dan elindeki varlığın yüzde onunu Bitcoin kripto para birimini yatırması açısından onu teşvik etmiş. Daha sonrasında ise bununla kalmayıp Zhao, yapmış oldu o yoğun analizlerin neticesinde 2014 senesinde evini satarak kripto para birimine yatırım yapmış. Bunun hemen akabinde Bitcoin fiyatının 600 dolardan 200 dolara düştüğünü ancak buna rağmen Bitcoin'lerini o zaman satmadığını dile getiren Zhao, o tarihten itibaren kripto para piyasasında bir çok devrime imza attı.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…