Suwen talep toplama bugün başlıyor!

Suwen talep toplama tarihi bugün ile 15 Nisan arası! Halka arza dair merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde… Suwen...

Suwen talep toplama bugün başlıyor!

13 Nisan 2022 Çarşamba 10:48

Suwen talep toplama tarihi bugün ile 15 Nisan arası! Halka arza dair merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde…

Suwen halka arz talep toplama 13-14-15 Nisan halka arza dair merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde…

2005 yılında İstanbul’da kurulan Suwen. Türkiye’de kendi markası ve tasarımı ile üretim yapan, yüksek kalite, ulaşılabilir fiyatlar, fonksiyonel ve zarif ürünlerle müşterilerine hizmet veren bir perakende firmasıdır. Zarif tasarımlarla farklı yaşam tarzına sahip olan. Suwen, kadınlara önemli anlarında konfor ve fayda odaklı bir yaklaşımla eşlik eder.

Kasım 2017’de %51 Taxim Capital ortaklığı ile hem Türkiye’deki perakende ağını genişletmeyi hem de Doğu Avrupa, Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu, Körfez Bölgesi, Afrika ile Orta ve Uzak Doğu Asya bölgelerine yayılmayı hedeflemektedir.

Şirket hedefleri neler?

Şirket uzun dönemli perspektifte sektörde lider olma hedefi ile başta Türkiye olmak üzere Avrupa, Asya ve Afrika’da yatırımlarını genişletmeyi ve pazar ağını çeşitlendirmeyi amaçlamaktadır.

Suwen halka arzına ilişkin tüm detaylar!

Taslak izahnamenin yayınlandığı tarih itibarı şirket ortaklık yapısında %5’in üzerinde payı olan ortaklar:

  • İntilux S.a.r.l. (%52,70)
  • Birol Sümer (%24,10)
  • Ali Bolluk (%19,20) şeklindedir.

Halka arz olacak paylar ne kadar?

Suwen halka arz talep toplama

Halka arzda Suwen’in mevcut ödenmiş sermayesini oluşturan 50.000.000 adet pay 6.000.000 adet sermaye artırımıyla toplam 56.000.000 adet paya yükselecek, 17.000.000 adet pay ise ortak satışı yoluyla yatırımcılara sunulacak. Halka açıklık oranı %41,1 olacak.

Halka arz öncesi çoğunluk hisseye sahip olan Intilux S.a.r.l.’ın, halka arz sonrası Şirket’te %18,5 ile önemli bir oranda ortaklığı devam edecek.

ORTAK SATIYOR!

Suwen halka arzında yatırımcının kafasını karıştıran en önemli gelişme ise hisselerinin büyük bir bölümünün ortak satışı ile olacak olması. Mevcut ödenmiş sermayesini oluşturan 50.000.000 adet pay 6.000.000 adet sermaye artırımıyla toplam 56.000.000 adet paya yükselecek, 17.000.000 adet pay ise ortak satışı yoluyla yatırımcılara sunulacak. Halka açıklık oranı %41,1 olacak.

Halka arz yöntemi nasıl olacak?

Halka arz edilecek paylar için 3 iş günü boyunca talep toplanması planlanmaktadır. Yöntem olarak oransal dağıtım yöntemi kullanılacaktır. Halka arz fiyatı ise 18,5 TL olarak belirlenmiş durumda

Aracı kurum hangisi?

Taslak izahnamade yapılan açıklamaya göre konsorsiyum lideri olarak TSKB belirlenirken konsorsiyum eş lideri olarak Gedik Yatırım ile aracılık sözleşmesi imzalanmıştır. Aracılık yapacak kurumlar ile şirket arasında halka arz başarısına ilişkin herhangi çıkar ilişkisi bulunmamaktadır.

Halka arz geliri ile ne yapılacak?

Taslak izahnamede yer alan bilgilere göre halka arzdan elde edilecek gelirlerin %60’lık kısmı ile yeni yatırımların finansmanı gerçekleştirilecek. %20’lik kısım sermaye finansmanında kullanılacakken geri kalan %20’lik kısım ile mevcut finansal borçların azaltılması amaçlanmaktadır.

Suwen halka arz talep toplama

Verilen taahhütler

İhraçcılar tarafından verilen taahhütler

Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca, bedelli sermaye artışı yapmayacak.

Halka arz edilen paylar dışında kalan şirket paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceğini bu doğrultuda bir karar alınmayacağını taahhüt etmiştir

Ortaklar tarafından verilen taahhütler

Şirket ortaklarından Birol Sümer, Ali Bolluk ve Ferda SÜmer ile İntilux ortaklığı şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca satılmayacak.

Halka arz edilen paylar dışında kalan şirket paylarının, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceği bu doğrultuda bir karar alınmayacak.

Halka arz fiyatının altında bir fiyattan satış yapılmayacağını taahhüt etmiştir

Şirketin finansal verileri hakkında

  • Şirketin öz kaynakları son üç yılda oldukça iyi bir şekilde artarak 782 bin TL’den 15 milyon seviyesine yükselmiştir.
  • Şirket borçları sürdürülebilir düzeyde olup borca batıklık durumu söz konusu değildir.
  • Şirket 2020 yılında 1 milyon TL’den fazla kar elde etmiştir.
Suwen halka arz talep toplama

Halka arz ile ilgili detaylı bilgilere şirketin www.suwencompany.com sitesine giriş yapabilirsiniz.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…