Kaleseramik'in Halka Arzına Onay!

65 yıllık şirkete halka arz onayı! Türkiye'nin önemli şirketlerinden Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ (KALES)'e halka arz olması için başvuru yapmıştı. Başvuru Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı! Detaylar için...

Kaleseramik'in Halka Arzına Onay!

14 Temmuz 2023 Cuma 10:10

65 yıllık şirkete halka arz onayı! Türkiye'nin önemli şirketlerinden Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ (KALES)'e halka arz olması için başvuru yapmıştı. Başvuru Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin liderliğinde gerçekleşecek olan halka arz, bireysele eşit dağıtılacak hisse 25 TL'den işlem görmeye başlayacak. Toplam dağıtılacak tutar 2.734.761.625 TL olup 109.390.465 lot dağıtılacak.

KALES hakkında detaylar:

Türkiye'de seramik sektörünün öncüsü olan Kaleseramik, Türkiye'nin ilk seramik karo üreticisi Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ve ilk yer karosu üreticisi Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. tarafından kurulmuştur. Kalebodur'un jenerik marka olarak sektörde yeni bir dönem başlatmasıyla birlikte, Çanakkale Seramik duvar karosunda kalite standardını temsil etmiştir. Bu iki şirket, 2000 yılında "Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş." adı altında birleşmiştir.

Kaleseramik, Çan'da 1 milyon 250 bin metrekare açık alana ve 650 bin metrekare kapalı alana sahip olan 50 fabrikada üretim yapmaktadır. Yıllık 68 milyon metrekare üretim kapasitesi ile Kaleseramik, tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşudur. Şirket, 26,3 milyon metrekare/yıl duvar karosu, 28,1 milyon metrekare yer karosu, 5,5 milyon metrekare granit seramik ve 1,8 milyon metrekare/yıl Sinterflek üretim kapasitesine sahiptir.

Kaleseramik, 65 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin seramik sektöründeki köklü bir değeridir. Şirket, üretimini Türkiye'de gerçekleştirirken kazandığını tekrar bu topraklara yatırmaktadır.

Yozgat'ta kurulu olan fabrika, 562 bin metrekare açık alana ve 24 bin metrekare kapalı alana sahiptir ve 2007 yılı Haziran ayında üretime başlamıştır. Bu fabrika, yıllık 6,2 milyon metrekare yer karosu üretim kapasitesine sahiptir.

Kaleseramik, 50 farklı boyutta 1.900 çeşit yer karosu ve 60 farklı boyutta 2.200 çeşit duvar karosu üretmektedir. Her yıl yaklaşık 200 farklı ürünü tüketicilerin beğenisine sunan şirket, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Kaleseramik, Anadolu'da 65 yıl önce sanayinin kuruluşuna öncülük eden bir şirket olarak öne çıkmaktadır. İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Şirketi listesinde bu yıl 180. sırada yer almıştır.