Atakey Patates Gıda'nın halka arzı sonuçlandı !

Atakey Patates'in halka arzı sonuçlandı ! İşte detaylar ...

Atakey Patates Gıda'nın halka arzı sonuçlandı !

24 Temmuz 2023 Pazartesi 12:45

TFI TAB Gıda Yatırımları bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen patates işleyicilerinden Atakey'in halka arzı başarıyla tamamlandı. Halka arz süreci 19 - 21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti ve toplam halka arz büyüklüğü 1,1 milyar TL oldu.

Atakey Patates Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arzında 1 TL nominal değerli pay için 39,50 TL fiyatla talep topladı. Toplamda 28.224.000 TL nominal değerli pay halka arz edildi ve bu payların tamamı başarılı bir şekilde satıldı. Böylece şirketin halka açıklık oranı %20,34 olarak belirlendi.

Halka arz sürecinde kurumsal yatırımcılardan 9,40 kat, bireysel yatırımcılardan ise 3,86 kat talep alındı. Toplamda halka arz planlanan tahsisatın 4,97 katı talep edilmiş oldu. Dağıtım sonucunda payların %80'i bireysel yatırımcılara, %20'si ise kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Halka arz sonucunda toplam 1.665.576 yatırımcıya pay dağıtımı yapıldı, bunların 1.665.366 adedi Yurt İçi Bireysel Yatırımcılardan oluşuyor.

Atakey payları, Borsa İstanbul'un onayına bağlı olarak 27 Temmuz 2023 Perşembe günü ATAKP koduyla işlem görmeye başlayacak.

Atakey Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Cansu halka arzla ilgili açıklamalarında şunları belirtti: Avrupa'nın önde gelen donuk patates işleyicilerinden biri olarak, sürdürülebilir bir üretim modeliyle tohumdan sofraya değer zinciri sunuyoruz. TFI TAB Gıda restoranlarına ve uluslararası pazarlara ihracat gerçekleştirerek global arenada büyümeye devam edeceğiz. Halka arzımıza gösterilen yoğun ilgi ve güven bizi gururlandırıyor. Tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz ve heyecanla gelecekteki başarılı yolculuğumuza birlikte devam edeceğimizi belirtmek isteriz.