Yüksek enflasyon, Bitcoin ve altında ,yıl sonu hareketlenmesi yapabilir

Bitcoin, geri çekilmeden önce Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin, Ekim ayında beklenenden dah...

Yüksek enflasyon, Bitcoin ve altında ,yıl sonu hareketlenmesi  yapabilir

11 Kasım 2021 Perşembe 10:42

Bitcoin, geri çekilmeden önce Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin, Ekim ayında beklenenden daha yüksek enflasyon gösteren bir raporun ardından Çarşamba günü, 69000 $ ile tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştı. 

Altın da ABD enflasyon raporunun ardından Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Altın ,Çarşamba günü bitcoin ile negatif korelasyonunu tersine çevirdi.

Bir döviz aracı kurumu olan Oanda'da analist olan Edward Moya , “30 yılın en sıcak enflasyon okumasına verilen ani tepki, güçlü bir dolar ve en iyi kripto para birimlerinde zayıflığın eşlik ettiği riskten kaçınmayı tetikledi” dedi .

Moya, "Wall Street, enflasyonun henüz düşmediğini ve enflasyondan korunma talebinin yıl sonuna kadar güçlü kalacağını çabucak fark ediyor" dedi.

Deutsche Bank stratejistleri, "Küresel ekonomide derin bir paradigma değişikliği olduğuna dair görüşümüz: Enflasyonun kalıcı olarak resmi hedeflerin üzerinde olması riski artık ciddi bir risk ve bu risk bir kez daha kurumsal ve hanehalkı kararlarında öne çıkıyor" dedi.

Enflasyon raporuna yanıt olarak, Deutsche Bank kısa vadeli ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü ve şimdi bir “stagflasyon” dönemi – durgun talep ve yüksek enflasyon dönemi – beklediğini söyledi .

Deutsche Bank, "Piyasalar için, finansal koşullar tarihi standartlara göre inanılmaz derecede destekleyici olmaya devam ediyor ve hatta başabaşlar [piyasaya dayalı enflasyon beklentileri] son ​​birkaç ayda yükselmiş olsa bile," diye açıkladı.

Borsalarda bitcoin arzı azalmaya devam ediyor, bu da yatırımcıların kripto paralarını borsalarda işlem yapmak yerine BTC'yi cüzdanlarında tutma tercihini gösterebilir.

Bir kripto veri şirketi olan Glassnode, bir blog yazısında, “Sürekli döviz çıkışlarının bir sonucu olarak, toplam BTC döviz bakiyesi, dolaşımdaki arzın %12,9’u ile yılın en düşük seviyelerine düştü” dedi .

BTC'nin geçen haftaki fiyat konsolidasyonu sırasında borsa çıkışları devam etti ve bu, Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyesi öncesinde bir yükseliş sinyali verdi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsAppFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş