Ünlü kripto para borsası hacklendi!

Ünlü kripto para borsalarından AscendEX resmi twitter hesabından hacklendiğini açıkladı. Bugün sabah saatlerinde ERC-20,BSC ve Polygon tabanlı tokenlarının cüzdanlarından trans...

Ünlü kripto para borsası hacklendi!

12 Aralık 2021 Pazar 16:14

Ünlü kripto para borsalarından AscendEX resmi twitter hesabından hacklendiğini açıkladı. Bugün sabah saatlerinde ERC-20,BSC ve Polygon tabanlı tokenlarının cüzdanlarından transfer edildiğini duyurdu.

AscendEX borsası, soğuk cüzdanlardaki varlıkların korunduğunu, saldırı yapan kişilere soruşturma açtığını ve soruşturmanın halen sürdüğünü ifade etti. Resmi açıklamaya göre, yaşanan bu zararın tamamını AscendEX borsası tarafından karşılanacağını belirtti. Şuan için para yatırma-çekme işlemleri durdurulurken yeniden açmak için çalışmalar devam ediyor.

Yaşanan bu saldırı sonrası ne kadar zarara uğradı?

Güvenlik şirketi olan PeckShield’ın tahminlerine göre saldırı yapan kişiler, yaklaşık 78 milyon dolar değerinde kripto para çaldı. Çalınan kripto paraların 60 milyon dolarını ERC-20 tabanlı token’ları, 9.2 milyon dolarını BSC token’ları ve 8.5 milyon dolarını ise Polygon token’ları oluşturuyor. Çalınan kripto paralar arasında büyük miktarda sabit kripto para olan USDT ve USDC'da var. AscendEX, geçtiğimiz ay boyunca 3.3 milyon ziyaret aldı. Borsaya ziyaretlerin yüzde 9’luk bölümü Türkiye’den gerçekleştirildi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.