Şirketlerdeki son gelişmeler !!

Şirketlerdeki güncel haberleri sizler için derledik !

Şirketlerdeki son gelişmeler !!

21 Temmuz 2023 Cuma 16:08

İşlem gören şirketlerin güncel haberlerine göz atalım:

  1. Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. (DARDL): Dardanel, Tat Gıda San. A.Ş.'nin (%53 oranında) hakim paylarını satın almak için Niyazi Önen Holding A.Ş. çatısı altında bulunan Dardanel Greece S.A. firmasıyla beraber "Pay Satın Alma" teklifinde bulundu.

  2. Galata Wind Enerji A.Ş. (GWIND): Galata Wind, Avrupa'da yerleşik 2 proje geliştirme firmasıyla işbirliği yaparak toplamda 300 MW kapasiteli güneş enerji santrali projesi geliştirecek. Projenin tamamlanması, şirketin 2025 yıl sonu hedeflerine uygun olacak şekilde 18 ila 24 ay sürecek.

  3. Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (EDIP): EDIP payı, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 21 Temmuz 2023 tarihli işlemlerden 18 Ağustos 2023 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emirleri ve emir iptalleriyle ilgili kısıtlamaları içeriyor.

  4. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. (TSPOR): Trabzonspor, Papara Elektronik Para A.Ş. ile geniş kapsamlı bir reklam ve sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma gereği, finansal ürünler geliştirmek ve Papara Logolu Kart ihraç etme gibi haklar Papara Elektronik Para A.Ş.'ye verildi. Anlaşma, 2023 - 2024 sezonunu kapsıyor ve şirkete 2 milyon euro + KDV peşin ödeme yapıldı.

  5. Fenerbahçe Futbol A.Ş. (FENER): Fenerbahçe, futbolcu Rodrigo Nascimento França'nın (Becao) transferi konusunda anlaşmaya vardı. Toplam transfer bedeli 8.312.500 euro olup, 3 sene içerisinde 5 eşit taksitle ödenecek. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacak.

  6. PC İletişim ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret A.Ş. (PCILT): PC İletişim, yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda 73.350.000 TL sermayenin şirket sermaye hesabına aktarıldığını ve artırılan sermayeyi temsilen paylara ilişkin ihraç belgesinin onaylanmasına ve esas sözleşmenin yeni şekline uygun görüş verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmasına karar verdi.

  7. YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. (YEOTK): YEO Teknoloji, Gürcistan'da bir firma ile iş ortaklığı oluşturarak Idliani Gaz İzoleli Trafo Merkezi projesi için düzenlenen ihaleyi kazandı. Şirketin payının %80 olduğu ihale bedeli 33.626.931,46 dolar + KDV olarak açıklandı.

  8. Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş. (DOKTA): Döktaş Dökümcülük, önceki yönetim kurulu kararının Sermaye Piyasası Kurulu'nun yönlendirmeleri doğrultusunda iptal edildiğini duyurdu. Buna göre, 1.500.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içindeki çıkarılmış sermayesi 162.000.000 TL olan şirket, sermayeyi %100 oranında artırarak 324.000.000 TL'ye çıkaracak.

  9. Ral Yatırım Holding A.Ş. (RALYH): Ral Yatırım Holding bağlı ortaklığı Ral Yapı Mühendislik A.Ş.'nin Iğdır İli Merkez İlçesi Baharlı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesine katıldığını duyurdu. Şirket, 277.282.426,00 TL teklif sunarak katılımcılar arasında 2. en düşük teklifi verdi.

  10. Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALFAS): Alfa Solar, Afyonkarahisar'da yapılması planlanan Alfa Solar Arazi Güneş Enerji Santrali (GES) projesi için ÇED sürecinin başladığını duyurdu. Proje, 17 MWm gücünde olacak ve toplam alanı 18,76 hektar olacak.

  11. Pay geri alımı yapan şirketler: MLP Sağlık Hizmetleri (MPARK), Suwen Tekstil (SUWEN), Gedik Yatırım (GEDIK) ve Logo Yazılım (LOGO) şirketleri, 21 Temmuz 2023 tarihinde pay geri alım programı kapsamında pay alımı gerçekleştirdi.

(Tüm özetler güncel şirket haberlerine aittir ve işlem gören şirketlerin bildirimlerine dayanmaktadır.)