Walmart Bitcoin ATM'lerini mağazalarına yerleştirmeye başladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde en yaygın ve uygun fiyatlı alışveriş imkanı veren marketler zinciri Walmart, artık mağaza içi bankamatik makinelerine Bitcoin ATM lerini de ekl...

Walmart  Bitcoin ATM'lerini mağazalarına yerleştirmeye başladı

22 Ekim 2021 Cuma 10:39

Amerika Birleşik Devletleri'nde en yaygın ve uygun fiyatlı alışveriş imkanı veren marketler zinciri Walmart, artık mağaza içi bankamatik makinelerine Bitcoin ATM lerini de ekledi.

Gelir bakımından dünyanın en büyük şirketi olan Walmart, müşterilerinin ABD'deki düzinelerce mağazasında bitcoin ATM lerinden , işlem yapılmasına izin veriyor.

Müşteriler , perakendecinin devasa büyük süper mağazalarındaki Coinstar makinelerinde kripto para birimini satın alabilirler. Bir CoinDesk editörü, Pennsylvania Walmart'ta az miktarda BTC satın alarak hizmetin çalıştığını doğruladı.

Walmart iletişim direktörü Molly Blakeman , CoinDesk'e e-posta yoluyla “Coinstar, Coinme ile ortaklaşa, müşterilerinin bitcoin satın almak için nakit kullanmalarını sağlayan bir pilot uygulama başlattı” dedi. "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Walmart mağazalarında bu pilot uygulamanın parçası olan 200 Coinstar kiosku var."

Coinstar, tüketicilerin kağıt faturalar veya hediye kartları için madeni para alışverişinde bulunmalarına izin vermesiyle bilinir. Bitcoin satın alma yeteneği, bitcoin ATM'lerinde (BTM'ler) uzmanlaşmış bir kripto cüzdan ve ödeme firması olan Coinme tarafından etkinleştirilir.

Faturaları makineye ekledikten sonra bir kağıt fiş verilir. Bir sonraki aşama, bir Coinme hesabı oluşturmayı ve kupon kullanılmadan önce bir müşterinizi tanıyın (KYC) kontrolünden geçmeyi içerir. Coinstar web sitesine göre ve CoinDesk tarafından doğrulanan makine, bitcoin seçeneği için %4 ücret ve ayrıca %7 nakit değişim ücreti alıyor.

CoinDesk, geçen ay sahte bir basın açıklamasının litecoin'in (LTC) Walmart mağazalarında ödeme olarak kabul edileceğini iddia ettiği bir aldatmacanın ardından hizmeti çok dikkatli bir şekilde test etti . Bu sefer bitcoin-Bentonville bağlantısı gerçek. Pilot hakkında bilgisi olan bir kaynak, Litecoin fiyaskosunun Bentonville, Ark. merkezli Walmart'ı bir basın açıklaması yayınlamaktan alıkoyduğunu söyledi.

Bitcoin ATM'leri yükselişte

Kripto para ATM endüstrisi, kısmen COVID pandemisi tarafından körüklenen hızlı bir şekilde genişliyor. Coinstar 2020 yılında planlarını açıkladı halen  kullanımında olan Coinme BTM'leri filosunu iki katına çıkardı.

Daha yakın zamanda , 2019'un başlarında Coinme ile bitcoin satın alma hizmetleri eklemeye başlayan Coinstar, Winn-Dixie, Fresco y Más, Harveys ve Florida'daki diğer marketlere 300 bitcoin özellikli makine ekledi.

Ancak uzun süredir kripto finansal hizmetlerini ana akım haline getirmenin baş tacı olarak görülen Walmart, 200 kiosk pilotu 4.700 mağazası ve 409 milyar dolarlık bir piyasa değeri olan bir şirket için basit bir değişiklik olsa bile, bir adım daha atıyor.

Düşük gelirli kullanıcılar için kripto etkin finansal hizmetler potansiyeli, Walmart, Coinme ve MoneyGram arasında paylaşılan bağlantılar göz önüne alındığında çekici bir şekilde yakındır , ancak perakendeci kripto planlarını daha fazla detaylandırmadı.

Uyum endişeleri

BTM sağlayıcısı DigitalMint'in uyumluluk direktörü Seth Sattler, büyük ölçekli BTM sunumlarının benimsenmesi için iyiye işaret olsa da kara para aklama konusunda endişeler olduğunu söyledi.

Bunun nedeni, bazı kripto ATM operatörlerinin, makinelerin çektiği nispeten yüksek yasa dışı faaliyetlere göz yumması olduğunu söyledi. Buna para katırları, insan kaçakçıları ve çeşitli dolandırıcılar dahildir.

Geçtiğimiz 18 ay boyunca, toplam BTM işlem hacminin sadece %5'ini oluşturan DigitalMint, dolandırıcılık mağdurlarına 5 milyon doları reddetti ve iade etti.

Sattler bir röportajda, "Büyük perakendecilerin birlikte oldukları satıcıyı ve bu organizasyonun riski yönetmek için ne yaptığını bildiklerinden emin olmaları gerekir" dedi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş