Metaverse: 10000 kişi yeni evreni inşa etmek için işe alındı

Kulağa bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi gelse de metaverse gelecekte hepimizin kullanacağı bir şey. Sosyal medya devi Facebook, metaverse geliştirmek için 10.000 kişiyi iş...

Metaverse: 10000 kişi yeni evreni inşa etmek için işe alındı

12 Kasım 2021 Cuma 15:54

Kulağa bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi gelse de metaverse gelecekte hepimizin kullanacağı bir şey. Sosyal medya devi Facebook, metaverse geliştirmek için 10.000 kişiyi işe aldığını duyurdu. 

Sanal gerçeklik (VR-virtual reality) aracılığıyla interneti kullanmanın bir yolu. Bir bilgisayarda olmak yerine, tüm favori web sitelerinize erişmek için bir VR kulaklığı kullanabilirsiniz.

Bir VR kulaklığıyla, içinde bulunduğu evrendeymişsiniz gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Benzer şekilde, metaveren sizi dijital bir dünyaya taşıyacak, ancak sadece oyun oynamak yerine daha başka birçok şey için onu kullanabileceksiniz. İnsanlarla buluşma, konserlere ve başka birçok etkinliklere gitme , alışveriş yapma ,günlük hayatta yaptığımız hemen hemen her şeyi yani.

Meta veri deposu nasıl görünecek?
Bu noktada, kimse gerçekten bilmiyor. Pek çok VR uygulaması ve oyunu, sizin tasarlayabileceğiniz dijital sürümleriniz olan avatarları kullanır. Bu, meta veri deposu için bir seçenek olabilir.

Metaverse'i kim yapacak?
Facebook projeye çok para yatırıyor, ancak "tek bir şirket tarafından bir gecede inşa edilmeyeceğini" söyledi ve bunu yapmak için başka platformlarla da işbirliği yapmaya söz verdi.

Fortnite'ı yapan şirket Epic Games de metaverse'i geliştirmekle ilgileniyor. Zaten kendi oyununda Ariana Grande gibi yıldızlarla sanal konserlere ev sahipliği yaptı.

Artırılmış gerçekliği kullanmanın ve dijital dünyalar yaratmanın yeni yolları hakkında heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Özellikle büyük teknoloji şirketleri bu özel fikir konusunda gerçekten heyecanlı ve son yıllarda VR kulaklıklarındaki gelişmeler bunun mümkün olabileceği anlamına geliyor.

Ancak şimdilik her şey erken aşamada. Facebook, eğer gerçekleşirse, tamamlanmasının 10 ila 15 yıl daha süreceğini söyledi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp