Menderes'ten dev enerji yatırımı!

Menderes'ten dev enerji yatırımı! Son zamanların yükselen sektörü enerjide yatırımlar hız kesmiyor. Bunlardan sonuncusu ise Menderes Tekstil #MNDRS'ten geldi. Tüm detaylar ve d...

Menderes'ten dev enerji yatırımı!

24 Kasım 2022 Perşembe 14:15

Menderes'ten dev enerji yatırımı! Son zamanların yükselen sektörü enerjide yatırımlar hız kesmiyor. Bunlardan sonuncusu ise Menderes Tekstil #MNDRS'ten geldi. Tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde...

Menderes'ten dev enerji yatırımı!

Son zamanların yükselen sektörü enerjide yatırımlar hız kesmiyor. Bunlardan sonuncusu ise Menderes Tekstil #MNDRS'ten geldi. Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamanın detayları;

Firmamız 19.11.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan mevzuat kapsamında, 4 ayrı Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi Projesi için toplamda 300 MWm / 300 MWe gücünde üç Rüzgar Enerjisi Üretim Santrali (RES) ile 50 MWm / 50 MWe gücünde bir Güneş Enerjisi Üretim Santrali (GES) ve bu santrallere bütünleşik toplam 350 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisleri kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na önlisans başvurusunda bulunmuştur.

Enerji Grubumuz toplam 92.5 MW Kurulu güçte 5 enerji santralı ile yenilenebilir enerji kaynaklarımızdan elektrik üretimine devam etmektedir.

Akça RES tesisimizin 14,4 MW kapasite artışı yatırımının 2023 yılı son çeyreğinde işletmeye geçmesi ile toplam kurulu gücümüz 106,9 MW mertebesine yükselecektir.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur.

Ege'nin incisi Enda Enerji borsaya mı giriyor?

Enerji sektöründe depolama yönetmeliği yürürlüğe girdi, hangi şirketler yatırıma başladı?

Depolama tesisi yatırımları yapmaya hazırlanan şirketler :

TÜPRAŞ

Tüpraş, yeni kanunla tanınan haklar doğrultusunda, sahip olduğu iştirakinin hem kapasitesini büyütecek hem de depolama tesisi kuracak. Tüpraş’ın KAP açıklaması;

Halihazırda 442 MW kapasiteye sahip olan Şirketimizin bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş., 19.11.2022 tarihinde yayınlanan Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği kapsamında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na depolama tesisi kurmak taahhüdü ile mevcut kapasitesine ilave olarak 150 MW GES ve 854,5 MW RES olmak üzere toplamda 15 proje ile 1.004,5 MW ilave kapasite için ön lisans başvurusu yapmıştır. Ön lisans alınması halinde uygulamaya alınacak projelerin yatırım süreci, maliyet ve finansman esasları netleştiğinde yatırımcılarımız ile ayrıca paylaşılacaktır. 

YEO TEKNOLOJİ

Yeo Enerji, enerji depolama faaliyetlerinde bulunmak amacıyla harekete geçti. Şirketin KAP açıklaması:

Yeo Enerji, yüzde 100 sahibi olacağı Reap Batarya ünvanlı bir firma kuracak. Söz konusu iştirak yıllık 1GWhenerji depolayacak bir sistem kurmayı hedefliyor.

Şirket Reap Batarya’nın çözümlerini yurt dışına da ulaştırmayı amaçladığını duyurdu.

Yeo Enerji;6 depolamalı GES kurmak için başvuruda bulundu. Yeo Enerji, yüzde 100 bağlı ortaklığı YEO Enerji Yatırımları,6 ayrı depolamalı elektrik üretim tesisi projesi için EPDK’ya başvuruda bulundu.

İştirak toplamda 250 MW gücünde güneş enerjisi üretim santrali (GES) kurmak istiyor. Ön lisansın çıkması halinde bu santrallere bütünleşik bataryalı elektrik depolama tesisi de kuracak.

AYDEM ENERJİ

Aydem Enerji’nin depolama tesisi başvurusu kabul edildi.

Aydem Enerji’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan SARI Perakende Enerji’nin mevcut tedarik lisansı kapsamında EPDK’ya 1400 MW’lık depolama tesisi başvurusu yaptı.

EPDK başvuruyu uygun bulduğunu açıkladı.

Müstakil depolama tesisleri için toplam 500 MW kapasite için ön lisans başvurusu yaptığını duyurdu.

Menderes'ten dev enerji yatırımı!

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi 

Menderes'ten dev enerji yatırımı! Menderes'ten dev enerji yatırımı!