İBB Başkan'ı İmamoğlu basın ayrımcılığı mı yapıyor?

İBB Başkan'ı Ekrem İmamoğlu basın ayrımcılığı mı yapıyor? Demokrasinin temel ilkelerine sıkı sıkı sarıldığını belirten İmamoğlu basın kartı sahiplerine ayrımcılık mı yapıyor? İ...

İBB Başkan'ı İmamoğlu basın ayrımcılığı mı yapıyor?

4 Mayıs 2022 Çarşamba 10:46

İBB Başkan'ı Ekrem İmamoğlu basın ayrımcılığı mı yapıyor? Demokrasinin temel ilkelerine sıkı sıkı sarıldığını belirten İmamoğlu basın kartı sahiplerine ayrımcılık mı yapıyor? İşte detaylar...

İmamoğlu basın ayrımcılığı mı yapıyor?

Her fırsatta demokrasinin temel ilkelerinden birinin basın özgürlüğü olduğunu savunan ve kendisi hakkında eleştiri yapanlara yandaş basın diyen Ekrem İmamoğlu , iştiraki olan İspark’ta sadece Cumhurbaşkanlığı Basın Kartı sahiplerini , basın mensubu olarak tanıyor.

TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası) üyesi, uluslararası basın kartı sahibi olan basın mensupları bile siz basın mensubu değilsiniz diye çalışanlar tarafından terslenebiliyor.

İspark yönetiminin binlerce basın mensubu nu yok sayan bu anlayışı ile İmamoğlu ve CHP yönetimi basın toplantılarına neden sadece Cumhurbaşkanlığı Basın Kartı mensuplarını haber için davet etmiyorlar?

Sarı basın kartının ortadan kalkması ile beraber, aslında yurtdışında sendikal bir görev olarak dağıtılan basın kartlarının ülkemizde Cumhurbaşkanlığı tarafından dağıtılması, bunun siyasi bir araç olarak kullanıldığı eleştirilerini gündeme getirmişti. Bu konu uluslararası basın tarafından da eleştiri konusu iken bu konuya muhalefet eden CHP ‘li İmamoğlu tarafından sahiplenilmesi ise tamamen mizah konusu bir olay gibi duruyor.

Basın mensuplarını mağdur eden bu tutumun değişmemesi ise Ekrem İmamoğlu’nun konudan haberi olmaması ihtimalini de akıllara getiriyor.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.