Hindistan, Kripto Gelirinden yüzde 30 Vergi Alacak

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman bugün parlamentoda yaptığı konuşmada ülkenin bütçesini sundu. Hindistan Maliye Ba...

Hindistan, Kripto Gelirinden yüzde 30 Vergi Alacak

1 Şubat 2022 Salı 10:56

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman bugün parlamentoda yaptığı konuşmada ülkenin bütçesini sundu.

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ülke için bir ilk olan sanal dijital varlıkların transferinden elde edilen herhangi bir gelir üzerinde %30 vergi açıkladı.

Ayrıca, dijital rupinin büyük olasılıkla 2022-23'te verileceğini ve hükümetin ilk kez bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) lansmanı için bir zaman çizelgesi verdiğini söyledi.

Sitharaman, iki saatten fazla süren kritik Hindistan bütçe konuşmasında, "Sanal dijital varlıklarda işlemlerde olağanüstü bir artış oldu. Bu işlemlerin büyüklüğü ve sıklığı, belirli bir vergi rejimi sağlamayı zorunlu hale getirdi." Dedi.

CBDC'lerin (Merkez Bankası Dijital Parası) benimsenmesi hakkında konuşan Sitharaman, "dijital rupinin" 2022-23'ten itibaren RBI tarafından blok zinciri ve diğer teknolojiler kullanılarak çıkarılacağını söyledi. Bu, ekonomiye büyük bir destek sağlayacaktır."

Hindistan'ın merkez bankası olan Hindistan Rezerv Bankası, daha önce Nisan 2022 - Mart 2023 mali yılında bir pilot CBDC projesi başlattığını belirtmişti .

Hindistan'ın kripto ekosisteminin, kripto para birimlerinin sınıflandırılmasını, vergilendirmede netliği ve kripto endüstrisi tarafından şekillendirilen bir öz-denetim çerçevesini içeren çeşitli talepleri vardı. Vergilendirme konusunda netlik ortaya çıkarken, kripto para biriminin resmi sınıflandırması bekleniyor.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…