Hindistan başbakanı Modi'nin resmi twitter hesabından Bitcoin dolandırıcılığı!

Hindistan Başbakanı Modi'nin 73.4 milyondan fazla takipçisi olan Twitter hesabının hacklenmesinden kısa bir süre sonra, saldırganlar Bitcoin'in resmi para birimi olacağına dair...

Hindistan başbakanı Modi'nin resmi twitter hesabından Bitcoin dolandırıcılığı!

12 Aralık 2021 Pazar 15:04

Hindistan Başbakanı Modi'nin 73.4 milyondan fazla takipçisi olan Twitter hesabının hacklenmesinden kısa bir süre sonra, saldırganlar Bitcoin'in resmi para birimi olacağına dair yanıltıcı bilgiler paylaştılar.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin resmi Twitter hesabı bugün erken saatlerde ele geçirildi ve saldırganlar kısa bir süre sonra Bitcoin'in ( BTC ) resmi para olarak kullanılacağını ve 500 BTC'nin Hindistan vatandaşları arasında yeniden dağıtımı hakkında yanıltıcı bilgiler paylaştılar. Hindistan'da kripto paralar düzenlenme konusu hala belirsizliğini koruyor. Yapılan bu sahte paylaşım sonrası Hindistan'da kısa süreliğine sevinç uyandırmıştı. 10 Aralık'ta Modi, ABD Başkanı Joe Biden'in ev sahipliğinde düzenlenen sanal bir zirvede kripto para birimleri gibi teknolojilerin demokrasiyi zayıflatmak değil , güçlendirmek için kullanılması gerektiğini söylemişti. Saldırganlar ayrıca yatırımcıları kaydolmaya ve BTC paylarını talep etmeye yönlendiren bir bağlantı da paylaşarak kripto para dolandırıcılığına kalkıştı.

İkinci kez saldırıya uğramış!

Yaşanan hack olayı ile Başbakan Modi’nin Twitter hesabı ikinci kez saldırıya uğramış ve kripto dolandırıcılığı için kullanılmış oldu. Saldırından sonra gerçeği yansıtmayan twitler kaldırılarak söz konusu saldırı Başbakan'lık resmi hesabı tarafından doğrulandı.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.