Eski Twitter CEO'su Jack Dorsey'den Web3 için Elon Musk'a cevap!

Tesla ve SpaceX CEO'su olan Elon Musk, Web3 konusundaki eleştirilerini sürdürmeye devam ediyor. Musk'a destek çıkan isimlerin arasında Jack Dorsey'nin de olması dikkat çekti. İ...

Eski Twitter CEO'su Jack Dorsey'den Web3 için Elon Musk'a cevap!

21 Aralık 2021 Salı 11:56

Tesla ve SpaceX CEO'su olan Elon Musk, Web3 konusundaki eleştirilerini sürdürmeye devam ediyor. Musk'a destek çıkan isimlerin arasında Jack Dorsey'nin de olması dikkat çekti. İşte haberimizin detayları...

2021 yılının özellikle ilk yarısına tweet’leriyle damga vuran ve kripto piyasasında büyük payı olan Elon Musk, adeta Web 3 eleştirmenine dönüştü. Facebook’un çatı şirketinin adını Meta olarak değiştirmesinin ardından “metaverse” ile “Web 3” (ya da web 3.0) terimleri bir anda internet ve kripto para evrenlerinin en çok konuşulan konuları haline gelmişti.

Elon Musk ise geçtiğimiz hafta ilk olarak Web3 için “Web 3 sanki kötü bir şey…” yorumunu yapmış, dün ise Bill Gates’in 1995 yılındaki internet hakkında yaptığı bir konuşmayı Twitter’dan paylaşarak, “Şimdiki zamanın bile tahmin edemiyorken, gelecek nasıl olacak? Biraz pazarlama kelimesi gibi gözüküyor” demişti.

Web3 hakkında tweetler attı.

Musk, yine Web 3 eleştirisiyle Twitter sahnesine çıktı. “Web 3’ü gören var mı? Ben bulamıyorum” yazan Musk’a, geçtiğimiz günlerde Twitter CEO’luğundan ayrılan ve Square şirketinin de adını Block olarak değiştiren Jack Dorsey de yanıt verdi.

Dorsey, “A ile Z arasında bir yerde” yorumunu yaparak Web 3’ün aslında tek bir noktada görülemeyeceğini imâ etti. Musk da Dorsey’e cevap vererek, “M gibi bir şey olabilir” yazdı.

Eski Twitter kurucusu Jack'de Musk'a katıldı.

Diğer yandan Musk’a cevap veren eski Twitter CEO'su olan Dorsey’nin de Web3 konusunda ciddi şüpheleri olduğu görülüyor. Block CEO’su, kişisel Twitter hesabından Musk’tan kısa süre önce attığı tweet’te; "Siz Web3’e sahip olmuyorsunuz. Sermaye şirketleri oluyor. Bu şekilde, onları teşvik eden şeylerin dışına çıkamaz. Sadece farklı bir adı olan ve en sonunda yine merkezi olan bir yer olacak. Neyin içine girdiğinizi bilin…”

Dorsey ayrıca kendisine “İnsanların moralini bozuyorsun” diye tepki gösteren bir takipçisine de, “Bir tweet ile moraller bozulacaksa işimiz zor. Eleştiri her zaman yardımcı olur.” dedi.

İkilinin tweet’lerinin altına binlerce mesaj yazılırken, Musk’a başta Dogecoin olmak üzere birçok hayvan temalı fenomen token’lar konusunda tweet atma taleplerinin gelmesi de yine dikkat çekti.

Musk geçtiğimiz günlerde Time dergisi tarafından “yılın kişisi” seçilmiş, dergiye verdiği röportajda da Bitcoin’in iyi bir değer saklama aracı olduğunu ancak Dogecoin’in, daha iyi bir ödeme sistemi olduğunu söylemişti.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.