Dünyada yeni varyant ,piyasalarda yeni korkular

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Perşembe günü yatırımcıların Güney Afrika’da bulunan yeni bir varyantla ilgili yenilenen Covid korkuları arasında düştü&nb...

Dünyada yeni varyant ,piyasalarda yeni korkular

26 Kasım 2021 Cuma 09:42

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Perşembe günü yatırımcıların Güney Afrika’da bulunan yeni bir varyantla ilgili yenilenen Covid korkuları arasında düştü .

Dow Jones Industrial Average için vadeli işlemler 400 puandan fazla düşerken, S&P 500 ve Nasdaq 100 vadelileri negatif bölgedeydi.

Vadeli işlemlerde aşağı yönlü hareket, DSÖ yetkililerinin Perşembe günü Güney Afrika’da tespit edilen yeni bir Covid-19 varyantı konusunda uyarmasının ardından geldi . Birleşik Krallık varyant tespit edilen Afrika ülkelerinden gelen uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Tahvil getirileri, güvenliğe kaçışın ortasında düştü. Gösterge ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi, bu hafta başında %1.65′in üzerine çıktıktan sonra keskin bir dönüşle %1.555′e düştü. 

Asya piyasaları Cuma işlemlerinde sert bir darbe aldı , Japon Nikkei 225 puan , yaklaşık %3, Hong Kong’un Hang Seng endeksi ise %2′den fazla düştü.

Petrol fiyatları da Asya işlem saatlerinde geriledi , ABD ham petrol vadeli işlemleri %2,86 düşüşle varil başına 76,15$’a düşerken, Güney Afrika randı dolar karşısında %1.6 değer kaybederek dolar başına 16.2141 oldu.

Piyasalar Perşembe günü Şükran Günü nedeniyle kapalıydı, bu nedenle hisse senetleri Çarşamba günü S&P 500 ve Nasdaq Composite için haftanın kayıplarını durduran hafif kazançlardan geliyor.

Hazine getirileri bu hafta yükseldi ve yüksek büyüme gösteren hisse senetleri üzerinde baskı yarattı. Nasdaq bu hafta %1,3 düşerken, S&P 500 %0,1′den daha az yükseldi ve Dow kabaca %0,6 kazandı.

Yılın son haftaları genellikle piyasa için güçlü bir dönemdir ve sözde Noel Baba rallisi genellikle Wall Street için mutlu bir tatil yaratır. S&P 500 bugüne kadar %25 yükseldi.

Yatırımcılar ABD’li tüketicinin ruh halini belirlemek için Kara Cuma’dan bilgi arayacağından Cuma, tatil alışveriş sezonunun resmi olmayan başlangıcını da işaret ediyor.

Perakende yöneticileri, çeyrek boyunca tedarik zinciri sorunlarını ve enflasyonu nasıl yönettikleri hakkında konuştular. Tedarik zinciri sorunlarıyla ilgili tartışmanın tüketicilerin tatil alışverişlerine erken başlayıp dördüncü çeyrek satışlarını potansiyel olarak düşürmesine neden olup olmadığını da göreceğiz.

Çarşamba günü ayrıca, Ekim ayı kişisel gelirleri ve tüketici harcamalarının beklenenden daha yüksek gelmesi ve ilk işsizlik başvurularının 1969′dan bu yana en düşük seviyelerine ulaşmasıyla birlikte birkaç güçlü ekonomik rapor gördü . Ancak, Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Çekirdek PCE, %4,1′de yüksek kaldı .

Cuma günü için planlanan önemli bir ekonomik açıklama yok. Borsa, Şükran günü nedeniyle Cuma günü 13:00'de kapanacak

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş