Dünyaca ünlü ekonomist, Türk ekonomisi büyük patlama yapabilir

Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 7.6 büyümesinin ardından Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekono...

Dünyaca ünlü ekonomist, Türk ekonomisi büyük patlama yapabilir

2 Eylül 2022 Cuma 16:37

Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 7.6 büyümesinin ardından Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, “Türkiye’nin net ihracatı son 2 yılda büyümeye katkı sağladı. Türkiye ekonomisinin büyük bir patlama yapması için piyasalara yönelik küçük bir adım atması bile yeterli. Politikada küçük bir değişim bu büyük patlamanın önünü açacak” diye konuştu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, sosyam medyadan yaptığı paylaşımda, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Brooks paylaşımında, “Türkiye’nin net ihracatı son 2 yılda büyümeye katkı sağladı. Bu durum, imalat ve turizm sektörlerinin ne kadar rekabetçi olduğunun önemli bir göstergesi” dedi. Türkiye ekonomisinin büyük bir patlama yapması için piyasalara yönelik piyasa dostu adım atmasının yeterli olduğuna dikkat çeken Brooks, ekonomide ortodoks politikaya dönük küçük bir değişimin bile bu büyük patlamanın önünü açacağını kaydetti. (bigpara)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

rus rus