Bu iki şirket NFT'ler aracılığıyla uzay ticarileştirmeyi hedefliyor

Her iki şirket de şirketlere ve bireylere, bir ay iniş aracında, halka açık olmayan jetonlar şeklinde yer satın alma şansı sunuyor. Copernic Space ve uzay robotik şirketi Luna...

Bu iki şirket NFT'ler aracılığıyla uzay ticarileştirmeyi hedefliyor

29 Eylül 2021 Çarşamba 23:15

Her iki şirket de şirketlere ve bireylere, bir ay iniş aracında, halka açık olmayan jetonlar şeklinde yer satın alma şansı sunuyor. Copernic Space ve uzay robotik şirketi Lunar Outpost, NFT'ler aracılığıyla uzay ticarileştirmeyi hedefliyor

Bu iki şirket NFT'ler aracılığıyla uzay ticarileştirmeyi hedefliyor

Kopernik Uzay ve Ay Karakolu, 4Ç 2022'de aya yönelen bir ay iniş aracında tokenize yük alanı için halka açık bir satış başlatmaya hazırlanıyor.

Çarşamba günü yayınlanan bir duyuruya göre, blockchain uzay kıyafeti Copernic Space ve uzay robotik şirketi Lunar Outpost, gemideki yük alanını elflenebilir belirteçler veya NFT'ler şeklinde satacak.

Kurumsal ve perakende alıcılar, Lunar Outpost'un M1 MAPP rover'ında yük alanı NFT'leri satın alabilecek, kesirli hale getirebilecek ve yeniden satabilecek.

NFT'nin mülkiyetinin, kilogram (kg) cinsinden iniş aracı içindeki yük alanının mülkiyetini sağlayacağı bildirilmektedir.

Cointelegraph'a konuşan Copernic Space kurucu ortağı ve CEO'su Grant Blaisdell, satışın kg başına 4,25 milyon dolarlık ilk satış fiyatıyla 3,5 kg kullanılabilir yük alanını kapsayacağını söyledi.

Blaisdell'e göre, yük alanını kullanma hakkı en az 100g satın alma gerektirecektir. Bununla birlikte, Copernic Space CEO'su daha küçük satın alımların mümkün olduğunu açıkladı ve şunları söyledi:

"İster 10g ister bir gramın 1/10'u olsun, çok daha küçük ve bölünmüş miktarlarda satın alabiliyorlar. Yani, Ay'da oturan kalıcı olarak sınırlı bir varlığın bir kısmına sahip etmenin benzersiz nadirliği kelimenin tam anlamıyla dışarıdadır, ancak iç nadirlik alanın kendisinin belirli uygulamasından çıkar, eğer yük alanınızın gerçek bir yükü varsa, ilgili herhangi bir NFT, olmayanlara kıyasla ek bir benzersizlik katmanına sahip olacaktır."

Blaisdell ayrıca, varlığı potansiyel alıcılar için daha da uygun hale getirmenin bir yolu olarak yük alanı NFT'nin daha küçük parçalara bölünmesi olasılığını da yorumladı. Gerçekten de, Blaisdell Cointelegraph'a fraksiyonel NFT modelinin roverlar ve uydular da dahil olmak üzere diğer uzay varlıklarına uygulanacağını söyledi.

Duyuruya göre, Kopernik Uzay ve Ay Karakolu, Ay'a indikten sonra gezgine daha fazla erişim sunacak diğer NFT'leri serbest bırakmayı planlıyor.

Cointelegraph tarafından daha önce bildirildiği gibi,kesirli NFT projeleri son birkaç aydır buhar topluyor ve görünüşe göre popüler unfungible token varlıklarına sahip olma engelini azaltıyor.

Bununla birlikte, bazı düzenleyiciler kesirli NFT'lerin yatırım sözleşmeleri oluşturabileceğinive bu da onları menkul kıymet yaptığını söylüyor. (cointelegraph)

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtr