Barbados, Metaverse'de Büyükelçilik Açıyor

Karayipler ülkesi, dijital egemen arazi kurmak için birden fazla metaverse şirketiyle birlikte çalışıyor. Metaverse'in meşru...

Barbados, Metaverse'de Büyükelçilik Açıyor

15 Kasım 2021 Pazartesi 15:07

Karayipler ülkesi, dijital egemen arazi kurmak için birden fazla metaverse şirketiyle birlikte çalışıyor.

Metaverse'in meşrulaştırılmasına ve benimsenmesine yönelik tarihi bir adım daha atıldı. Ada ülkesi Barbados, bir metaverse büyükelçiliğinin kurulmasıyla dijital gayrimenkul egemenliğini yasal olarak ilan etmeye hazırlanıyor.

Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı, dijital bir elçilik kurulması için Pazar günü en büyük ve en popüler kripto destekli dijital dünyalar arasında yer alan Decentraland ile bir anlaşma imzaladı.  Hükümet ayrıca “Somnium Space, SuperWorld ve diğer Metaverse platformları” ile anlaşmaları sonuçlandırıyor.

Çeşitli projeler, arazinin belirlenmesine ve satın alınmasına, sanal elçilikler ve konsoloslukların mimarisinin oluşturulmasına, “e-vize” gibi hizmetler sağlamak için tesislerin geliştirilmesine ve kullanıcıların avatarlarını çeşitli dünyalar arasında taşımasına izin verecek bir “teleporter” inşa edilmesine yardımcı olacak.

Barbados'un Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçisi HE Gabriel Abed , ülkenin çeşitli sanal dünyalarda yapılar inşa etmek ve dijital arazi satın almak için bu ilk çabanın ötesine agresif bir şekilde genişlemeyi planladığını söyledi.

"Fikir bir kazanan seçmek değil - metaverse hala çok genç ve çok yeni . İnşa ettiğimiz şeyin metaworlds arasında aktarılabilir olduğundan emin olmak istiyoruz" dedi.

Dijital bağlantılar

Abed, ülkenin metaverse diplomatik çabalarına öncülük etmenin yanı sıra, şu anda Barbados'un Orta Doğu'daki ilk fiziksel büyükelçiliğini kurmak için de çalışıyor. Bakanlar Kurulu, Ağustos ayında metaverse büyükelçiliğini onaylayan Barbados hükümetinin hareketi benzersiz bir diplomatik fırsat olarak gördüğünü söyledi.

“Bu, Barbados'un , şu anda dünya çapında 190'dan fazla ülkeyle sahip olduğu diplomatik misyonlarını varolanın ötesine genişletmenin bir yolu. Bu, daha sonra kültürel diplomasiye, sanat, müzik ve kültür ticaretine uzanan teknoloji diplomasisini kullanarak birçok kapıları açmamızı sağlayacak.'

Ocak ayında geçici olarak planlanan büyükelçiliğin serbest bırakılmasıyla, Barbados dünyada dijital egemen toprakları tanıyan ilk ülke olacak. Abed, Dışişleri Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve diğer birçok hükümet organının planları “yavaş yavaş birkaç ay boyunca” gözden geçirdiğini söyledi.

Büyükelçilik bir dizi benzersiz emsal oluşturacağından, ülke ayrıca hukuk danışmanı tuttu. Şimdiye kadar uzmanlar, büyükelçiliğin uluslararası hukuka ve Viyana Sözleşmesine uygun olacağını söylediler.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp