Altın, yoğun talep sonrası yüksek fiyatlardan işlem görüyor, gram altın 1023 lira oldu

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün de yükseliş sürüyor. Gram altın 1020 sınırını aştı. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin a...

Altın, yoğun talep sonrası yüksek fiyatlardan işlem görüyor, gram altın 1023 lira oldu

2 Ağustos 2022 Salı 14:14

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün de yükseliş sürüyor. Gram altın 1020 sınırını aştı. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydetti.

Dün ons fiyatına paralel değer kazanan gram altın fiyatı, günü 1.020 liradan tamamladı.  Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.023 lira seviyesinde, Dolar 17,95, Euro 18,38 liradan işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışının üzerinde 1.023 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.850 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, su dakikalarda 1.764,6 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dün dünya genelinde açıklanan imalat sanayi Satın alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin resesyon beklentilerini güçlendirmesi ve jeopolitik riskler nedeniyle altına olan talebin arttığını ifade etti.

Analistler, bugün ayrıca ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğu bildirildi. (internethaber)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

altın altın