Almanya yabancı kalifiye işçi alacak. En az 29 bin TL maaş için aranan şartlar

Dünyada enflasyon krizi yaşanırken birçok ekonomik sorun da beraberinde gelmektedir. İşsizlik sorunu birçok ülkede baş gösterirken Almanya'da işçi sıkıntısı yaşamaya başladı.

Almanya yabancı kalifiye işçi alacak. En az 29 bin TL maaş için aranan şartlar

29 Eylül 2022 Perşembe 10:35

Dünyada enflasyon krizi yaşanırken birçok ekonomik sorun da beraberinde gelmektedir. İşsizlik sorunu birçok ülkede baş gösterirken Almanya'da işçi sıkıntısı yaşamaya başladı.

Dünyada enflasyon krizi yaşanırken birçok ekonomik sorun da beraberinde gelmektedir. İşsizlik sorunu birçok ülkede baş gösterirken Almanya'da işçi sıkıntısı yaşamaya başladı. Kalifiye işçi eksikliği tüm zamanların rekor seviyelerine ulaşırken Almanya'da işçi sorunu çözmek adına farklı kararlar almaya başladı. “Chancenkarte” programı kapsamında işçi alımı yapılacak. İşte program hakkındaki detaylar…

Almanya'nın uygulamaya başlayınca yeni program kapsamında 4 şarttan 3'ünü karşılayan kişiler çalışma hakkı elde edecek. Program kapsamında en düşük ücret ise 29 bin TL olarak açıklandı. İşte program hakkındaki detaylar…

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞLATTI

Dünyada en büyük ekonomiye sahip ülkelerden biri Almanya olurken son dönemde kalifiye işçi sorunu yaşamaya başladı. Almanya'da sendikalar ve işverenler uzun süredir işçi sıkıntısından dert yakınırken Çalışma Bakanlığı kalifiye işçi alımları için yeni bir program uygulanacağını açıkladı. DW Türkçe'nin haberi doğrultusunda Almanya'da “Chancenkarte” yani ABD’de uygulanan “Yeşil Kart” uygulamasının başlayacağı bildirildi.

ADAYLARDA HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR

Chancenkarte uygulaması kapsamında Almanya'ya çok sayıda işçi alımı yapılacağı belirtildi. Çalışma Bakanı Hubertus Heil, yeni program hakkındaki detayları paylaştı. Bu kart sayesinde yabancı çalışanlar Almanya'da Somut bir iş teklifi olmasına gerek kalmadan çalışma hakkına sahip olacak. Puanlama sistemine göre yer alacak olan adayların 4'te 3'ünü karşılanması durumunda Almanya'da çalışma hakkına sahip olacağı bildirildi. Adaylardan istenen şartlar şu şekildedir:

Üniversite diploması veya beceriler,

En az 3 yıllık mesleki deneyim,

Almanca bilgisi ya da daha önceden Almanya’da yaşamış olmak,

35 yaşın altında olmak.

Almanya'da asgari ücret 1.621 Euro olarak verilmektedir. Bu paraya TL olarak baktığımızda ise 29 bin 325 TL'ye denk gelmektedir.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…