Kripto piyasasında iflas haberleri gelmeye başladı !

Kripto piyasasında Kasım ayında başlayan ve istikrarlı bir şekilde devam eden düşüş, hem yatırımcıları hem piyasada işlem yapan piyasa aracı kurumlarını zor durumda bıraktı. Kr...

Kripto piyasasında iflas haberleri gelmeye başladı !

6 Temmuz 2022 Çarşamba 10:37

Kripto piyasasında Kasım ayında başlayan ve istikrarlı bir şekilde devam eden düşüş, hem yatırımcıları hem piyasada işlem yapan piyasa aracı kurumlarını zor durumda bıraktı. Kripto piyasasında iflas haberleri gelmeye başladı !

Kripto piyasasında iflas haberleri gelmeye başladı ! Kasım ayında başlayan ve istikrarlı bir şekilde devam eden düşüş devam ediyor

10 Kasım'da 69000 dolar zirve gördükten sonra, istikrarlı bir şekilde düşüş trendini sürdüren Bitcoin (BTC) hem yatırımcısını hem de kripto piyasasındaki bütün aktörleri derinden etkiledi. Mart ayında 43000 dolar seviyelerini gören kripto, yatırımcılarının bütün toparlanma ve tepki beklentilerini boşa çıkararak, 12 Mayıs'ta 25000, Haziran ortalarında da 17000 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bitcoin değer kaybederken, peşinden neredeyse bütün kripto piyasasını sürükledi ve tüm dünyadaki kripto yatırımcıları tarihi bir kayıp yaşadılar.

İlk etapta sadece yatırımcılarını kayba uğratan kriptolar, düşüşün devam etmesi ve beklenen toparlanma ve tepkinin bir türlü gelememesi üzerine, diğer piyasa unsurlarını da etkilemeye başladı. Piyasada işlem yapan, kredi veren ve aracılık faaliyetlerinde bulunan şirketler , yavaş yavaş faaliyet zararı yazmaya başladılar.

Kripto sisteminde kriz bir türlü bitmek bilmiyor. Yaşanan geri çekilme sonrasında kripto şirketleri iflasın eşiğine geldi. Hatta bazı şirketlerin iflas ettiğini ve başvuruda bulunduğunu biliyoruz. Diğer yandan iflasını saklayan şirketlerin de varlığı konuşulmakta. Buna ek olarak kripto borsalarının sıkıntıları yatırımcılar arasında konuşuluyor.

Kripto borç veren Voyager Digital Holdings, hedge fonu Three Arrows Capital’e maruz kaldığı için iflasını açıkladı. Şirket, Çarşamba günü iflas başvurusunda bulundu.

Bir mahkeme dosyasına göre, borç veren New York’un Güney Bölgesi’nde Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu.

Kripto şirketi, iflas başvurusunu gerçekleştirdi

Firmanın tahmini varlıkları 1 milyar doların üzerinde ve 100.000’den fazla alacaklısı var. Hareket, kripto borç verenin platformunda para çekme işlemlerini askıya almasından kısa bir süre sonra geldi.

Kripto şirketi Voyager, aynı zamanda bir iflas müzakeresi sürecinde olan Three Arrows Capital’a ciddi şekilde maruz kaldı. Three Arrows kısa süre önce Voyager’dan 660 milyon dolarlık bir krediyi temerrüde düşürdü.

Voyager iflası kripto için sorun oluşturuyor

Bitcoin ve Ethereum fiyatları, Voyager’ın başvurusuna yanıt olarak düştü. BTC 20.000 doların altına geriledi. Voyager’ın varlıklarının büyük bir kısmının artık borçlularını ödemek için tasfiye edilmesi muhtemel olduğundan, dosyalama muhtemelen kripto piyasaları üzerinde daha fazla baskı yaratıyor.

Şu anda, alım satım masası kripto borç verene 500 milyon dolarlık bir kredi limiti verdikten sonra Alameda Research, Voyager’ın en büyük alacaklısı gibi görünüyor. Ayrıca kripto şirketi Voyager tesisten yaklaşık 75 milyon dolar almıştı.

İflas aynı zamanda Alameda’nın finansmanı üzerinde potansiyel olarak baskı oluşturuyor. Bu da kripto piyasalarında dalgalanma etkisi yaratabiliyor. (kriptoparahaber)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Kripto piyasasında Kripto piyasasında