Brent petrol düşüyor fakat benzin neden düşmüyor?

Brent petrol düşüyor.En son akaryakıt zammı yapılan 16 Haziran gecesinden bu yana Brent Petrol tam 9 dolar düşüş yaşadı. Ama motorin ve benzin litre fiyatında bir düşüş gözleml...

Brent petrol düşüyor fakat benzin neden düşmüyor?

23 Haziran 2022 Perşembe 11:47

Brent petrol düşüyor.En son akaryakıt zammı yapılan 16 Haziran gecesinden bu yana Brent Petrol tam 9 dolar düşüş yaşadı. Ama motorin ve benzin litre fiyatında bir düşüş gözlemlenmedi. İşte sizler için petrol fiyatlandırması analizi yaptık.

Brent petrol düşüyor fakat benzin neden düşmüyor?

Küresel ekonomideki dalgalanmalar devam ediyor. ABD’deki enflasyon endişesi doları baskılarken, emtia fiyatları da bu durumdan etkileniyor. Resesyon yorumları yatırımcıların ekonomik aktivite ile ilgili endişelerini körüklemeye devam ederken, petrol fiyatları üzerinde de baskı oluşturdu.

Benzin fiyatları neden bu şekilde?

Yaşanan bu %10'luk düşüş sonrası benzine sadece 25 kuruş indirim gelirken motorine indirim gelmedi. Yapılan bu indirim vatandaşlar tarafından yeterli bulunmadı. Bugün Brent Petrol varil fiyatı 106 Dolar iken benzin litre fiyatı güncel olarak 27.26 TL/LT, motorin ise 29.99 TL/LT. Mart 2022'de ise Brent Petrol varil fiyatı 111 dolar iken benzin litre fiyatı 20,35'idi. Günümüzde brent petrol düşüş yaşarken benzin ve motorin fiyatları hala yüksek seviyede.

Brent petrol düşüyor fakat benzin neden düşmüyor? Brent petrol düşüyor fakat benzin neden düşmüyor?

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…