Borsada yatırımcı 1 milyon arttı !!!

Gönül, “Nisan itibarıyla yaklaşık 4.8 milyona ulaşan pay senedi yatırımcılarının portföy değeri de 5.6 trilyon lirayı aştı.” dedi.

Borsada yatırımcı 1 milyon arttı !!!

4 Mayıs 2023 Perşembe 17:26

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Gönül, geçen yıl sonunda 3,8 milyon seviyesinde olan pay piyasası yatırımcı sayısının 4 aylık süreçte 1 milyona yakın artış gösterdiğini belirterek, “ Nisan itibarıyla yaklaşık 4,8 milyona ulaşan pay senedi yatırımcılarının portföy değeri de 5,6 trilyon lirayı aştı.” dedi.
 

Açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sermaye piyasalarının son yıllarda hem arz hem de talep tarafında önemli aşamalar kaydederek hedefleri doğrultusunda gelişim gösterdiğini söyledi.

Geçen yıl sonunda 3.8 milyon seviyesinde olan pay piyasası yatırımcı sayısının 4 aylık süreçte 1 milyona yakın artış gösterdiğini belirten Gönül, “Nisan itibarıyla yaklaşık 4.8 milyona ulaşan pay senedi yatırımcılarının portföy değeri de 5.6 trilyon lirayı aştı.” dedi.

Halka arzlara ilginin devam ettiğini ifade eden Gönül, “2022 yılında halka arz edilen 40 şirketin piyasadan temin ettiği fon büyüklüğü 19,3 milyar lira düzeyindeydi. 2023 yılında da halka arzlara ilginin devam ettiğini görmekteyiz. Nisan sonu itibarıyla 12 şirketin halka arzı gerçekleşirken, şirketler, 13,8 milyar lira kaynak sağlamıştır. İki şirketin de halka arzı süreci devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Gönül, sermaye piyasasının şeffaf, güvenilir, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişi ve gelişmesi adına yakın zamanda önemli kararlar aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini aktardı.
 

Gönül, yatırım fonlarına ilişkin şöyle dedi: 

“Nisan ayı itibarıyla; menkul kıymet yatırım fon sayısı 1.291’e, portföy değeri 847.4 milyar liraya, emeklilik yatırım fon sayısı 375’e, portföy değeri 465.5 milyar liraya, portföy yönetim şirket sayısı 59’a, bu şirketlerin yönettiği toplam portföy büyüklüğü yaklaşık 1 trilyon 750 milyar liraya ulaştı. Girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul yatırım fonlarının sayısında da önemli artış yaşandı.''