Yarın Borsadan Hisse Alan 6 Gün Sonra Ödeyecek!

Yarın Borsadan Hisse Alan 6 Gün Sonra Ödeyecek! Borsa İstanbul'da takas avantajı günleri başlıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili işlem gününe denk geldiği için, borsa yatırımcısına takasta avantajlı günler: Alınan hissenin parası tam 6 gün sonra ödenecek!

Yarın Borsadan Hisse Alan 6 Gün Sonra Ödeyecek!

23 Ekim 2024 Çarşamba 12:15

Borsa İstanbul' da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fırsatı! Alınan hisse senedinin parası tam 6 gün sonra ödenecek!

29 Ekim 2924 Salı günü Cumhuriyetimizin tam 101. yaşını kutlayacağız. Türk Milleti için çok önemli olan yıldönümü ayrıca  resmi tatil olarak uygulanıyor.

Tabi ki Borsa İstanbul'da da 29 Ekim günü işlem yapılmayacak. Ayrıca 28 Ekim Pazartesi günü de yarım gün yani saat 13.00 e kadar işlem yapılacak.

Bu durumda borsada gerçekleşecek takas işlemleri de bu doğrultuda yeniden düzenlenecek. 

24 Ekim perşembe günü yapılan işlemlerin takası 30 Ekim çarşamba günü gerçekleştirilecek. 

25 Ekim cuma ve 28 Ekim pazartesi günü yapılan işlemlerin takası ise 31 Ekim perşembe günü yapılacak. Bu durumda hisse alımlarında 6 günlük bir ödeme avantajı oluşmuş olacak.

VIOP’ta 28 Ekim tarihinde yarım gün seans yapılacak olup 29 Ekim tarihinde seans yapılmayacaktır. 28 Ekim tarihinde fiziki teslimat, 29 Ekim tarihinde takas ve fiziki teslimat işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

Yurt dışı piyasalar tarafında 29 Ekim tarihinde piyasalar açık olup yurt dışı hisse senedi alım/satım işlemleri gerçekleştirilebilecektir fakat mobil bankacılık üzerinden para transferi menüsü işleme kapalı olacaktır.

Borsada T+2 Nedir? Ne Anlama Gelir?
T+2 de T+1 ile aynı şekilde borsada yapmış olduğun bir işlemin tamamlanma süresini ifade ediyor. Daha açık bir tabirle, bu ibarenin işlem gününden sonraki iki iş gününü belirttiğini söyleyebiliriz. Örneğin; pazartesi günü gerçekleştirdiğin bir işlem için T2 verildiyse işlem çarşamba günü tamamlanmış oluyor. Bu süre zarfında sattığın hisse senedinden elde ettiğin bakiyeyi ancak iki gün sonra hesabında görebilirsin. Özetle, ancak T+2 günü geldiğinde bu bakiye tamamen serbest hale geliyor ve çekilebiliyor.