Teknoloji Hisselerindeki Satışta Son Durum!

Dev teknoloji şirketleri bilanço sezonuna Tesla ve Alphabet'in açıkladığı zayıf rakamlarla başladı. Bu durumun ardından, yatırımcılar yapay zeka rallisinin sona erip ermediğini değerlendirmeye başladı.

Teknoloji Hisselerindeki Satışta Son Durum!

25 Temmuz 2024 Perşembe 15:01

ABD’de “Muhteşem Yedili” olarak bilinen büyük teknoloji şirketlerinin bilanço sezonu, Tesla ve Alphabet’in açıkladığı zayıf rakamlarla başladı. Bu gelişme sonrası yatırımcılar, yapay zeka rallisinin sonunun gelip gelmediğini tartışmaya başladı.

Dünkü bilanço sonuçlarının ardından teknoloji hisselerinde yaşanan satışlar, S&P 500 endeksinin Aralık 2022’den bu yana en kötü gününü yaşamasına neden olurken, Nasdaq 100 yüzde 3,7 oranında düştü. Üst üste dördüncü seansta, ve 11 gün içinde 10. kez, daha küçük şirketler büyük şirketlerin performansını geçti ve bu durum hisselerdeki rotasyonun devam ettiğini gösterdi.

Hargreaves Lansdown’dan Steve Clayton, 2024’ün piyasaların “Eh İşte Yedili”yi konuşmaya başladığı yıl olabileceğini ve Tesla ile Alphabet bilançolarının bu grubun ivmesini sürdürmek için yeterli olmadığını belirtti.

XTB araştırma direktörü Kathleen Brooks, "Bu bilançoların şu anda yapay zekanın etkinliği ve kar potansiyeli hakkında net cevaplar verdiğini düşünmüyoruz" dedi. Vital Knowledge’dan Adam Crisafulli de "Teknolojinin sorunu sadece bilançoların mükemmel olmaması değil, aynı zamanda grup hala ABD’de açıklanan haziran TÜFE verisi ile başlayan şiddetli rotasyon işlemlerine kapılmış durumda. Birçok kişi teknoloji karşıtı rotasyonun geçici olacağını varsayıyordu ve bunun kalıcı olduğu gerçeği gruba yönelik endişeyi artırıyor ve ek satış baskısını teşvik ediyor" yorumunu yaptı.