Kayseri Şeker halka arz oluyor tüm detaylar!

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteninde iki halka arza daha onay verdi. Onlardan biri Kayseri Şeker şirketi oldu. Peki Kayseri Şeker halka arzının detayları neler?

6 Mayıs 2023 Cumartesi 12:08

KAYSE halka arz detayları

Halka Arz Fiyatı: 16,27 TL
Dağıtım Yöntemi : Eşit Dağıtım
Pay : 106,000,000 Lot
Aracı Kurum : Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Bist Kodu : KAYSE

Halka Arz Şekli
Sermaye Artırımı : 106.000.000 Lot

Fonun Kullanım Yeri
- %10-15 Arge faaliyetleri.
- %55-60 İşletme sermayesi.
- %15-20 Güneş enerjisi santrali yatırımı.
- %20-25 Entegrasyon ve modernizasyon yatırımları.

Satmama Taahhüdü
- 6 Ay, İhraççı.
- 6 Ay, Ortaklar.

Fiyat İstikrarı
- 30 gün. * Brüt halka arz gelirinin %20'si.

Halka Açıklık
- %15,01.

Halka Arz Büyüklüğü
~ 1,7 Milyar TL.

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.


Türkiye'nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin uluslararası değere sahip markası Kayseri Şeker, 66 yıllık köklü geçmişi, on binlerce çiftçisi, binlerce çalışanı ile üretimin gücünü, üretenin güvenini oluşturuyor.

3 büyük fabrikası, AR-GE projeleri, doğa, iyi tarım ve kaliteli üretim esaslı sürdürülebilirlik politikaları, çiftçilerimize ve insan kaynağına verdiği değer, su ve enerji tasarrufuna yönelik üretim anlayışı, sıfır atık hedefi, sağlıklı ve güvenli gıda üretimi, sosyal sorumluluk bilinci ve inovatif uygulamaları ile Kayseri Şeker, dünyanın en büyük markalarıyla olan iş birlikleriyle şehirlerimize ve Türkiye'mize katma değer sağlıyor.

Yılda 3 milyonu aşkın şeker pancarı işleyen Kayseri Şeker, üretim ve vergi rekortmenleriyle birlikte istihdamda elde birincilikleri ve İSO 500 sıralamasında ilk 100'de yer alma başarıları ile tarımda ve tarıma dayalı endüstride rol model oluşturuyor, dünyanın birçok bölgesindeki üreticilere, kurulumdan işletmeye kadar 360 derece danışmanlık hizmetleri de veriyor.

Kayseri Şeker, sadece şeker pancarı üretiminde değil, tüm tarımsal ürünlerin coğrafi şartlara uygunluğu, tohum üretimi, verimlilik konularında yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile tarımın geleceğini tasarlıyor.