Holding Paylarında 1 Milyon Lottan Fazla Pay Satışı!

Holding şirketinin borsada işlem görmeyen bazı payları, pay sahipleri tarafından borsada işlem gören tipe dönüştürülecek!

Holding Paylarında 1 Milyon Lottan Fazla Pay Satışı!

15 Ekim 2024 Salı 16:56

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda 15 Ekim 2024 tarihinde önemli bir bildirim yayınlandı. Yayınlanan bildirime göre, bazı paylarda borsada işlem gören tipe dönüşüm başvurusu yapılacak.

Bu pay dönüşümüne konu olan şirket Ünlü Holding Yatırım A.Ş. (UNLU) oldu.

UNLU payları son günlerini oldukça hareketli geçirdi.

Paylar 6 ayda %20 oranında değer kaybına uğradı. Geçtiğimiz ayın fiyatına kıyasla ise ne değer kazandı ne de değer kaybetti.

Gelen açıklamaya göre ise şirket paylarının E grubu paylarına sahip olan bazı yatırımcılar kendilerine ait olan payların bir miktarını borsada satışa sunma kararı aldı.

Borsada işlem gören tipe dönüşüm olarak adlandırılan işleme konu olan payların miktarı ise toplamda 1.114.163 lot oldu.

Borsada işlem gören şirketlerin bütün payları borsada işlem görme hakkına sahip değildir. Bir payın borsada işlem görebilmesi için, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından kayıt altına alınması ve Borsa İstanbul tarafından da seri numarası belirlenerek borsaya kote edilmesi gerekir.

Borsada işlem görme hakkı elde etmiş olan hisseler, genelde halka arz sırasında satılan ve ya sermaye artırımı yoluyla yatırımcıya dağıtılan hisseler olur.

Ancak ortakların elinde, hala borsada işlem görmeyen paylar bulunabilir. Bu paylar borsada satılmak istendiğinde, Borsa İstanbul yönetimine borsada işlem gören paya dönüşüm başvurusu yaparlar.

Borsa İstanbul yönetimi gerekli araştırma ve incelemeleri yapıp payları kayıt altına aldığı zaman da, bu paylar artık borsada satılabilir hale gelmiş olur.