Görülmemiş oran! En pahalı hisseden %55000 rekor bedelsiz!

En pahalı hisseden %55000 rekor bedelsiz! F/K 17,3! Bilançoların açıklanmasının ardından bedelsiz potansiyelleri ortaya çıkıyor. Bunlardan en yüksek olanı sizler için bulduk. Tüm detayları ve daha fazlası...

Görülmemiş oran! En pahalı hisseden %55000 rekor bedelsiz!

2 Nisan 2023 Pazar 14:39

En pahalı hisseden %55000 rekor bedelsiz! F/K 17,3

Bilançoların açıklanmasının ardından bedelsiz potansiyelleri ortaya çıkıyor. Bunların en yüksek olanı Ege Endüstri #EGEEN'İ sizler için inceledik. 

Özkaynaklar, ödenmiş sermayeye bölünerek hesaplanan bedelsiz potansiyelleri aşağıdadır;

Bedelsizde, şirkete     para girişi olmadığından, şirkete direkt katkısı olmaz. Bedelsiz sonrası düşen fiyat, hisseyi erişilebilir yaptığı için olumlu algı yaratabilir.

NOT: Potansiyelin yüksek olması, şirketin     sermaye artışı yapacağı veya yapsa bile fiyatının artacağı anlamına gelmez.

Bedelsiz    sermaye artırımı nedir, hisseyi nasıl etkiler?

Bedelsiz sermaye artırımı, şirketlerin mevcut hissedarlarına yeni hisse senetleri dağıtarak, şirketin sermayesini artırmasına denir. Bedelsiz sermaye artırımı sırasında, şirketin çıkaracağı yeni hisse senetleri mevcut hisse senetlerine oranla ücretsiz olarak dağıtılır. Bu sayede, mevcut hissedarlar yeni hisse senetleri alarak elindeki paylarını artırırken, şirketin sermayesi de artar.