Bu Hafta Temettü Verecek Hisseler

Borsa İstanbulda bu hafta itibarıyla temettü dağıtması kesinleşmiş 5 şirket bulunuyor. İşte Bu Hafta Temettü Verecek Hisseler

Bu Hafta Temettü Verecek Hisseler

12 Ekim 2024 Cumartesi 14:26

Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık şirketler, kazandıkları kârın bir kısmını hissedarlarına dağıtarak onları ödüllendiriyor. 14-18 Ekim 2024 haftasında, 5 şirket daha temettü ödemesi yapacak. Bu da demek oluyor ki bu şirketlere yatırım yapmış kişiler, sahip oldukları hisse miktarına göre kâr payı alacaklar. Temettü ödemeleri, yatırımcılar için düzenli kazanç sağlamanın bir yolu olarak da önem taşıyor. Gelin, bu hafta temettü ödeyecek şirketlere ve detaylarına yakından bakalım.

15 Ekim 2024'te Temettü Ödeyecek Şirketler:

  1. Ebebek Mağazacılık A.Ş. (EBEBK):

    • Ebebek, çocuk ürünleri mağazası olarak bilinen bir şirket. Bu yıl hissedarlarına kâr payı ödemeye karar verdi. İlk taksit olarak, her hisse için brüt 0.25 TL, net 0.225 TL ödeme yapacak. Yani, vergiler düşmeden önce hissedarlar 0.25 TL alacak, vergiler düştükten sonra ise ellerine geçecek miktar 0.225 TL olacak. 
  2. Sanifoam Sünger Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SANFM):

    • Sanifoam, sünger ve benzeri ürünler üreten bir sanayi şirketi. Temettü olarak, her hisse için brüt 0.02 TL, net 0.018 TL ödeme yapacak.
  3. Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMS):

    • Oba Makarna, Türkiye’nin önde gelen makarna üreticilerinden biridir. Bu hafta hissedarlarına brüt 0.643 TL, net 0.579 TL ödeme yapacak.
  4. Göknur Gıda Maddeleri Enerji İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi AŞ (GOKNR):

    • Göknur Gıda, tarım ürünleri ve enerji alanında faaliyet gösteren bir şirkettir. Bu hafta hisse sahiplerine brüt 0.30 TL, net 0.27 TL temettü verecek.

16 Ekim 2024'te Temettü Ödeyecek Şirket:

  1. Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (BASGZ):
    • Başkent Doğalgaz, doğalgaz dağıtım hizmeti veren bir şirket. Ayrıca gayrimenkul yatırımları da bulunuyor. Şirket, 16 Ekim’de hissedarlarına brüt 0.80 TL, net 0.72 TL ödeme yapacak.