%3000 Bedelsiz Başvurusunda Bulunan Çimento Firmasının Projesi İptal Edildi

Borsa İstanbul'un çimento firması devlerinden olan şirket için yapılanı açıklamada bir projesinin iptal edildiği duyuruldu. Çimento firmasının proje iptali gündem oldu.

%3000 Bedelsiz Başvurusunda Bulunan Çimento Firmasının Projesi İptal Edildi

24 Ekim 2024 Perşembe 15:45

24 Ekim 2024 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından internet sitesinde üzerinden bir açılama yapıladı. Yapılan açıklamada Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. (BTCIM) Klinker Öğütme/Paketleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali Projesi'ne ilişkin bilgi verildi.

Geçtiğimiz günlerde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na %3000 bedelsiz sermaye artırımı için başvuruda bulunan Batıçim Çimento (BTCIM) tarafından yürütülecek olan Aliağa projesi iptal edildi.

Açıklamada Batıçim Çimento’nun İzmir Aliağa’da yer alan Klinker Öğütme/Paketleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali Projesi’nin iptal edildiği ifade edildi. Konuya ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi:

“İZMİR ili ALİAĞA, ilcesi Horozgediği Mahallesi Mevkii 105 Ada 15 Parsel sınırları içerisinde, Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. tarafından yapılması planlanan Klinker Öğütme/Paketleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesi iptal edilmiştir.”