Google, Avrupa Birliği'nin Açtığı Davayı Kazandı! Google, Avrupa Birliği'nin Açtığı Davayı Kazandı!

Osmanlı Yatırım'dan Dev Bedelsiz Sermaye Artırımı: SPK Onayı Geldi!

Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (OSMEN), yatırımcılarını sevindirecek büyük bir hamleyle %1810 oranında bedelsiz sermaye artırımına gidiyor!

SPK'nın onayladığı bu adımla, şirketin mevcut sermayesi 20.942.609 TL'den tam 400.000.000 TL'ye çıkacak!

Detaylar Neler?

  • Mevcut Sermaye: 20.942.609 TL
  • Yeni Sermaye: 400.000.000 TL
  • Artış Oranı: %1810
  • Artış Tutarı: 379.057.391 TL

Bedelsiz sermaye artırımı, şirketin iç kaynaklarından karşılanacak ve hissedarlar hiçbir ücret ödemeden ve her hangi bir başvuru yapmadan, almaya hak kazandıkları bedelsiz hisseleri hesaplarında görecekler. Örneğin, hesabında 100 lot hisse bulunan bir yatırımcı, bedelsiz sermaye artırımı sonrası 1910 lot hisseye sahip olacak.

Yani lotunuz 19 katından daha fazlasına çıkacak!

Osmanlı Yatırım, bedelsiz hisselerin yatırımcı hesaplarına geçeceği tarihi yakında açıklayacak. Yatırımcıların bu tarihleri dikkatle takip etmeleri önem taşıyor.

Bu açıklanacak olan tarihten 1 gün öncesine kadar, hisseyi borsadan satın alan bütün yatırımcılar, bu bedelsiz sermaye artırımından yararlanabilir.

Hesabında henüz OSMEN hissesi olmayan yatırımcılar da bu bedelsiz sermaye artırımından yararlanabilir.

Bu büyük sermaye artırımı ile Osmanlı Yatırım, yatırımcılarına güven vermeye ve piyasalardaki güçlü konumunu pekiştirmeye devam ediyor.

Osmanlı Yatırım'ın bu dev hamlesi, finansal yapısını güçlendirmeyi ve mevcut hissedarlarına ek değer sağlamayı hedefliyor. Yatırımcılar, bu süreçten olumlu etkilenerek, şirketin uzun vadeli büyüme stratejilerine daha güçlü bir şekilde katılabilecek.

Bedelsiz sermaye artırımlarında, hesaptaki lotlar çoğalırken, hissenin borsada işlem gören fiyatı da verdiği bedelsiz oranında azalır. Hissenin yeni işlem fiyatı, bedelsiz sermaye artırımından 1 gün önceki kapanış fiyatına göre belirlenir.

Örnek olarak: Eğer Osmanlı Yatırım’ın bedelsiz sermaye artırımı kararı yarın işleme konulsaydı, hesaptaki 100 lot hisse 1910 lot olurken 279 TL olan hisse fiyatı yaklaşık olarak 14.61 TL olurdu. 

Editör: Elif Sena Yıldırım